Crvena Zvezda je šampion Srbije u ragbiju 13!

Pobedom nad Partizanom 44:22 osvojili smo drugu titulu Šampiona Srbije u istoriji kluba. 

Od samog početka znalo se da neće biti laka utakmica protiv uvek agresivne ekipe Partizana. Naši igrači su strpljivo gradili poziciju iz koje mogu da napadnu esej liniju Partizana i posle kratkog ispitivanja snaga poveli sa 10:0. Nakon još jednog odlično izgrađenog napada našim igračima ispada lopta i Bane Čarapić postiže esej trkom od skoro 100 metara, posle čega Partizan ima kraću inicijativu i izjednačuje rezultat. Naši igrači ostaju koncentrisani i kao od samog početka veruju u sebe što opet donosi prednost, ali Čarapić još jednom preseca napad Zvezde na samoj esej liniji Partizana, istrčava ceo teren za novi esej i ne dozvoljava Zvezdi da prelomi rezultat, tako da se na odmor odlazi sa malom prednošću 22:16. 

Naši igrači su i dalje verovali u svoju igru i znali da moraju da daju sve od sebe i u drugom poluvremenu kako bi zaustavili igrače Partizana koji nikada nisu posustajali, ali su takođe svojim greškama u presudnim trenucima dozvoljavali našim igračima da dođu do daha i više puta odbrane svoju esej liniju, a potom sigurnom igrom u napadu dođu do šansi za nove poene koje su znali da iskoriste i na kraju rezultatski potpuno prelome utakmicu i dođu do zaslužene pobede. 

U našoj ekipi najviše su se istakli Miloš Ćalić i veliko pojačanje iz Australije Jack O’Brian sa po dva eseja, iako je teško izdvojiti pojedince iz odlične timske igre i pobede u kojoj je svaki igrač na terenu imao veliki doprinos. 

Kako sami igrači kažu utakmica je bila fizički veoma teška, ali su znali da moraju da ostanu na potrebnom nivou tokom celog meča i ne dozvole da greškama i opuštanjem još jednom pobede sami sebe. Ostali su mirne glave i znali da moraju do kraja da kontrolišu utakmicu pametnom igrom u napadu i stabilnom odbranom, a da će poeni iz toga doći sami od sebe.


Velika pobeda i kruna jedne naporne i jako dugačke sezone, ali ne i opuštanje jer nas sledeće nedelje očekuje finale Balkan Super lige protiv istog protivnika. 

Poeni za Crvenu Zvezdu: 8 eseja – Jack O’Brian 6. i 75. min, Petar Milovanović 9. min, Vladislav Dedić 28. min, Miloš Ćalić 31. i 52. min, Rajko Trifunović 42. min, Adam Pavlović 65. min. 

Golovi: Vojislav Dedić 6/8 

Poeni za Partizan: 4 eseja – Branko Čarapić 14. i 37. min, Vladimir Milutinović 20. i 70. min. 

Golovi: Džavid Jašari 3/4 

Crvena Zvezda: 1. Vojislav Dedić 2. Ilija Krstić 3. Petar Milovanović 4. Dragan Vasiljević 5. Rajko Trifunović 6. Velibor Srećković 7. Stefan Nikolić 8. Danilo Kosanović 9. Vladislav Dedić 10. Slobodan Milenković 11. Miloš Ćalić 12. Adam Pavlović 13. Jack Obrian 14. Niall Braniff 15. Slobodan Manak 16. Nenad Žujić 17. Nikola Vasić 

Partizan: 1. Dragan Janković 2. Ronaldo Bitići 3. Vladimir Milutinović 4. Nikola Srbljanin 5. Milan Despinić 6. Branko Čarapić 7. Džavid Jašari 8. Žarko Kovačević 9. Mihailo Ilić 10. Denis Bajrami 11. Leo Dodić 12. Petar Kovač 13. Vlado Kušić 14. Dušan Milutinović 15. Aleksa Milković 16. Dario Abidinović 

Related Post