Dorćol u finalu Kupa Srbije

Druga polufinalna utakmica Kupa Srbije između Dorćola i Crvene Zvezde odigrana je večeras na BASK Areni, a plasman u finale Kupa Srbije obezbedila je ekipa Dorćola, pobedom on 24-18. Bio je to peti susret ova dva kluba u ovoj sezoni, a više uspeha u prethodnim odmeravanjima snaga imali su crveno-beli. Zvezda je trijumfovala u tri susreta, a Dorćol u jednom. Upravo te tri ubedljive pobede, kao i činjenica da u ovoj sezoni Dorćolu ne cvetaju ruže, izbacili su Crvenu Zvezdu kao favorita pred današnji okršaj. Takođe, Zvezda je prošle godine u finalu Kupa Srbije po prvi put osvojila pehar, upravo savladavši Dorćol u finalu. Sve te kalkulacije i prognoze pred utakmicu, srušile su se kao kula od karata. Još jednom se pokazalo da su prognoze jedno, a teren nešto sasvim drugo.

Da se tako lako neće odreći učešća u Kupu Srbije, Dorćol je nagovestio odmah na početku utakmice. Već u 6. minutu domaći su došli u vođstvo esejem koji je postigao Stefan Nedeljković. Crveno-beli su poravnali rezultat u 9. minutu, a esej za Zvezdu je postigao Vojislav Dedić. Zvezda je tada preuzela konce igre u svoje ruke i do kraja poluvremena postigla još 2 eseja Miloš Ćalić u 16. minutu i Brodi Fini u 35. minutu. Miloš Zogović je sva tri puta bio precizan u dodatnom šutu na gol, tako da su crveno-beli na odmor otišli sa predošću od 18-4.

Dorćol – Crvena Zvezda 24-18 (4-18)

Beograd 04.06.2017, stadion: BASK Arena, gledalaca: 50, sudija: Miloš Milinković (Beograd), pomoćnici: Dušan Virc, Uroš Crnčević (oba Beograd). Poeni za Dorćol: 5 Eseja – Stefan Nedeljković 6′ min, Aleksa Radić 43′ min, Ivan Ivanović 49′ min, Miloš Milanko 57′ min, Andrej Mora 65′ min , golovi 2 – Stefan Nedeljković 2/5. Poeni za Crvenu Zvezdu: 3 Eseja – Vojislav Dedić 9′ min, Miloš Ćalić 16′ min, Brodi Fini 35′ min, golovi 3 – Miloš Zogović 3/3.

Dorćol: Andrej MORA, Luka BULAJIĆ, Boris LAZIN, Relja PETROVIĆ, Milan AVRAMOVIĆ, Miloš MILANKO, Milan ČOBANOVIĆ, Aleksa RADIĆ, Stefan VUKANOVIĆ, Sergej DEVETAK, Igor VRATNJAN, Ivan IVANOVIĆ, Stefan NEDELJKOVIĆ. Rezerve: Stefan MILČIĆ, Miloš TASIĆ, Nikola PEŠTERAC.

Crvena Zvezda: Miloš ZOGOVIĆ, Brodi FINI, Rajko TRIFUNOVIĆ, Dragan VASILJEVIĆ, Vuk ŠTRBAC, Mark PULEN, Vojislav DEDIĆ, Slobodan MILENKOVIĆ, Danilo KOSANOVIĆ, Miloš ĆALIĆ, Slobodan MANAK. Rezerve: Dragan KRANJČEC, Petar MILANOVIĆ, Matej BAJIĆ, Dejan REMETIĆ.

Related Post