Srbija šampion Balkana!

Ragbi 13 reprezentacija Srbije osvojila je šampionat Balkana koji se proteklog vikenda održao u Beogradu. Srbija je do trijumfa stigla u posebnim okolnostima, odigravši danas, poslednjeg dana takmičenja, čak dve utakmice – protiv Bugarske i Grčke.
Međutim, problema za naše najbolje ragbiste na stadionu FK Polet u Jajincima nije bilo pa su prvo savladani Bugari (50:20), da bi u nominalno finalnoj utakmici ostvarena i ubedljiva pobeda protiv Grka (50:8). Prethodno, Grčka je u petak na stadionu FK Rakovica lako izašla na kraju sa Bugarskom, 68:8. Ono što je zanimljivo to je poziv reprezentacije za ove dve utakmice dobilo 10 naših igrača, što govori o dosadašnjem uspešnom radu i postignutim rezultatima Crvene Zvezde u ovoj sezoni. Na prvoj utakmici protiv Bugarske, na krilnim pozicijama debitovala su dva naša igrača, Vuk Štrbac i Ilija Krstić. U finalnoj utakmici protiv Grčke, u startnih 13 našlo se 5 naših igrača. Na poziciji arijera bio je Miloš Zogović koji je postigao dva eseja i dva gola (12 poena), na centru Miloš Ćalić u 6. minutu otvara seriju i postiže prvi esej (4 poena) , na krilu odličan debi Rajka Trifunovića sa dva eseja (8 poena), na poziciji talonera standardno Vladislav Dedić, naš kapiten Vojislav Dedić srž ekipe na poziciji otvarača realizovao je 5/7 konverzacija (10 poena) i sa klupe priliku je dobio iskusni Stefan Nikolić. 
– Bio je ovo dobar test za kraj 2017, gde nas očekuju još samo klupski mečevi. Dali smo šansu nekim mlađim igračima koji pretstavljaju budućnost našeg ragbija i zadovoljni smo njihovim zalaganjem. Zato su ove dve pobede i bitne da se podigne samopouzdanje ove skoro pa nove selekcija koja treba da bude okosnica za kvalifikacije za SP 2021. godine – rekao je posle meča kapiten reprezentacije, a ovoga puta jedan od selektora, Dalibor Vukanović.
Osim vredne titule prvaka Balkana, vredno zapis sa ovog turnira su debiji za seniorsku reprezentaciju dvojice velikih talenata srpskog ragbija, Vladimira Milutinovića i Rajka Trifunovića.

 

Beograd 08.10.2017. Stadion FK Heroj Polet Jajinci. Gledalaca: 150, Sudija: Slaviša Zekić (Srbija). 
Pomoćnici: Nenad Žujić (Srbija), Džordž Stilijanos (Grčka).

 

Srbija A: Miloš ZOGOVIĆ, Rajko TRIFUNOVIĆ, Andrej MORA, Relja PETROVIĆ, Stefan JOVANOVIĆ, Džavid JAŠARI, Vojislav DEDIĆ, Nikola SRBLjANIN, Vladislav DEDIĆ, Aleksa RADIĆ, Vladimir MILUTINOVIĆ, Miloš ĆALIĆ, Đorđe STOŠIĆ. Rezerve: Žarko KOVAČEVIĆ, Stefan NIKOLIĆ, Milan ČOBANOVIĆ, Dario ABIDINOVIĆ. Trener: Dalibor Vukanović. 

 

Srbija U21: Kosta STOJKOVIĆ, Ronaldo BITIĆI, Boris LAZIN, Dragan JANKOVIĆ, Nikola PEŠTERAC, Branko ČARAPIĆ, Mihajlo ILIĆ, Aleksandar ILIĆ, Stefan VUKANOVIĆ, Aleksa MILKOVIĆ, Mihajlo JOVIĆ, Stefan MILINKOVIĆ, Denis BAJRAMI. Rezerve: Ilija KRSTIĆ, Vuk ŠTRBAC, Tihomir STAMENKOVIĆ, Aleksandar PAVLOVIĆ. Trener: Admir HADžIĆ.
Related Post