Stvaranje novih zvezda: Počinje projekat ragbi akademije

RLK Crvena zvezda nastavlja projekat promocije ragbija po školama. Projekat je prvi put izveden 2017. godine u saradnji sa ambasadom Australije.

Obaveštavamo vas da započinjemo projekat promocije ragbija po školama pod nazivom SERBIAN RUGBY LEAGUE CLUB ACADEMIES 2018 čiji je nosilac Ragbi 13 Federacija Srbije u okviru Direct Aid Program projekta Australijske ambasade u Srbiji.

U projektu učestvuju 4 beogradska ragbi kluba.

Za nas, cilj projekta je osnivanje Ragbi Akademije Crvene zvezde za sve dečake i devojčice mlađe od 18 godina.

Naš zadatak je da u okviru časova redovne nastave fiskulture održimo prezentaciju ragbija u trajanju od 40 minuta i tako upoznamo učenike sa našim sportom i svim zainteresovanima omogućimo redovne treninge ragbi sporta sa stručnim trenerima.

Ovaj projekat je kreiran u skladu sa strategijom Ministarstva omladine i sporta – Razvoj sporta kod dece i omladine, uključujući i školski sport.

Ragbi je specifičan sport jer kroz igru prirodno razvija sve fizičke predispozicije (brzina, snaga, izdržljivost, skočnost, itd.), ali i mentalne i društvene osobine. Veliki deo ragbi kulture i zadatak članova kluba je razvijanje poštovanja, vaspitanja i sportske kulture kod svih polaznika, a posebno kod dece.

#13jeTvojSrecanBroj

Related Post