Vatreno krštenje mladih Zvezdinih ragbistkinja

Ragbistkinje Crvene zvezde završile su učešće na istanbulskom turniru u ragbiju na pesku i tako postale prva ženska klupska ekipa u Srbiji koja se takmiči u ragbiju 13.
Hrabrost ovih devojaka ne može da se meri sa svim nežnostima i lepotom ženskom pola. One su zauzele visoku 6. poziciju od 10 učesnica u seniorskoj konkurenciji. To možda i ne zvuči kao veliki uspeh, ali ako znamo da je ženska ekipa Crvene zvezde sastavljena isljučivo od juniorki (18 godina i mlađe) i da im je ovo prvo učešće na bilo kakvom takmičarskom meču onda je ovaj uspeh protiv mnogo starijih i iskusnijih devojaka (čitaj žena) potpuno neverovatan. Kada su slični uspesi u muškim kategorijama Crvene zvezde lako je momke nagraditi epitetom pravih delija, međutim još uvek tražimo pravu reč da opišemo uspeh i herojstvo ovih devojaka.
Predvođene Željkom Delićem i pomoćnikom Danilom Kosanovićem devojke su započele takmičenje u grupi sa dve pobede, a jedna je bila posebno draga jer je došla posle neverovatnog preokreta sa 1:3 na 4:3. One su tako već postale apsolutne pobednice za sve u klubu koji su pratili i učestvovali u njihovom razvoju. Usledila su dva poraza, od kojih je jedan bio od prošlogodišnjih šampionki, a i njih su propisno namučile zbog čega su dobile ogromno poštovanje posle meča.


Drugi dan turnira devojke su započele četvrtfinalnom utakmicom protiv izuzetno jake ekipe Rocketsa. Prvog dana turnira Željana Mitrović slomila je prst na nozi, ali je kao pravi borac izdržala i odigrala turnir do kraja. Tako oslabljene crveno-bele devojke nisu mogle da se suprotstave očigledno stažnijim i starijim Raketama. Tradicionalno za ragbi, poražene ekipe ne ispadaju iz takmičenja već umesto borbe za trofej nastavljaju borbu za štit. U polufinalu štita na red su ponovo došle devojke sa moćima super heroja – Power Puff i pretrpele su još jedan poraz od naših heroina. Finale štita je značilo još jedan susret sa starim znancima, ekipom Aconites koja je nesrećno ispala iz borbe za trofej. Poslednji meč na turniru završen je porazom 6:0 što je značilo da su ragbistkinje Crvene zvezde na svom prvom turniru osvojile 6. poziciju, na opšte zadovoljstvo celog tima i iznenađenje svih prisutnih.
Fantastična atmosfera i celodnevna žurka tokom turnira su najbolji poziv za narednu godinu, gde se već najavljuje i odlazak muške ekipe Crvene zvezde.

Dan 1 (takmičenje po grupama):
Crvena zvezda – Amazon girls 4:2
Crvena zvezda – Power Puff 4:3
Crvena zvezda – Bromigos 1:3
Crvena Zvezda – Aconites

Dan 2 (Finalni dan):
Četvrtfinale Rockets – Crvena zvezda 6:1
Polufinale štita  Crvena zvezda – Power Puff 4:3
Finale štita: Aconites – Crvena zvezda 6:0

Related Post