Zvezdi prvi Crveno-beli Kup

Proteklog vikenda odigran je prvi bratski Crveno-beli Kup između Crvene zvezde i velikih prijatelja Spartaka iz Moskve na inicijativu i u čast prijateljstva navijača dva kluba. Rezultat 92:0 u korist beogradskih crveno-belih je bio neočekivano visok ako znamo da je u goste dolazio vice šampion Rusije.

“Rezultat jeste po malo iznenađujuć, ali svako ko je gledao utakmicu video je da je ekipa Spartaka došla u dosta podmlađenom sastavu usled određenih kadrovskih problema, tako da niko nije očekivao da momci od 16 godina naprave rezultat protiv polu-profesionalne ekipe Crvene zvezde. Čim je zakazan ovaj susret znali smo da će rezultat biti u potpuno drugom planu. Drago nam je da smo se povezali sa našom braćom, učvrstili odnose na sportskom planu i pružili ovim momcima veliko iskustvo. Prikazali su odličnu tehniku i kada kroz par godina fizički stasaju imaćemo odličnog protivnika, to znam jer su i mnogi Zvezdini momci trpeli ovakve poraze u mladosti, a sada postali šampioni” – rekao je predsednik RLK Crvena zvezda, Željko Delić.

Sledeće godine Zvezda gostuje u Moskvi, a za dve godine Spartak opet dolazi u Beograd čime će ovaj Kup postati crveno-bela tradicija.

Related Post